可可英语 http://www.kekenet.com
The first reason is that we need it to keep our economy running. Yes, there is a trickle(涓涓细流)of biofuel(生物燃料)available, and more may become available, but most biofuels cause economic waste and environmental destruction.
Second, Americans have basically decided that they don’t really want to produce all their own oil. They value the environmental quality they preserve over their oil imports from abroad. Vast areas of the United States are off-limits to oil exploration and production in the name of environmental protection. To what extent are Americans really willing to endure the environmental impacts of domestic energy production in order to cut back imports?
Third, there are benefits to trade. It allows for economic efficiency, and when we buy things from places that have lower production costs than we do, we benefit. And although you don’t read about this much, the United States is also a large exporter of oil products, selling about 2 million barrels of petroleum products per day to about 90 countries.
There is no question that the United States imports a great deal of energy and, in fact, relies on that steady flow to maintain its economy. When that flow is interrupted, we feel the pain in short supplies and higher prices, At the same time, we derive massive economic benefits when we buy the most affordable energy on the world market and when we engage in energy trade around the world.
注意:此部分试题请在答题卡2上作答。
61. What does the author say about energy independence for America? A) It sounds very attractive. B) It ensures national security. C) It will bring oil prices down D) It has long been everyone’s dream. 62. What does the author think of biofuels? A) They keep America’s economy running healthily. B) They prove to be a good alternative to petroleum. C) They do not provide a sustainable energy supply. D) They cause serious damage to the environment. 63. Why does America rely heavily on oil imports? A) It wants to expand its storage of crude oil. B) Its own oil reserves are quickly running out. C) It wants to keep its own environment intact. D) Its own oil production falls short of demand. 64. What does the author say about oil trade? A) It proves profitable to both sides. B) It improves economic efficiency. C) It makes for economic prosperity. D) It saves the cost of oil exploration.
65. What is the author’s purpose in writing the passage? A) To justify America’s dependence on oil imports. B) To arouse Americans’ awareness of the energy crisis. C) To stress the importance of energy conservation. D) To explain the increase of international oil trade.
可可英语 http://www.kekenet.com
Part Ⅳ Translation (30 minutes)
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to translate a passage from Chinese into English. You should write your answer on Answer Sheet 2.
翻译题目一:为了促进教育公平,中国已投入360亿元,用于改善农村地区教育设施和中强中西部地区农村义务教育(compulsory education)。这些资金用于改善教学设施、购买书籍,使16万多所中小学受益。资金还用于购置音乐和绘画器材。现在农村和山区的儿童可以与沿海城市的儿童一样上音乐和绘画课。一些为接受更好教育而转往城市上学的学生如今又回到了本地农村学校就读。
翻译题目二:中国应进一步发展核能,因为核电目前只占其总发电量的2%,该比例在所有核国家中居第30位,几乎是最低的。2011年3月日本核电站事故后,中国的核能开发停了下来,中止审批新的核电站,并开展全国性的核安全检查。到2012年10月,审批才能又谨慎的恢复。随着技术和安全措施的改进,发生核事故的可能性完全可以降低到最低限度。换句话说核能是可以安全开发和利用的。
翻译题目三:中国教育工作者早就认识到读书对于国家的重要意义,有些教育工作者2003年就建议设立全民读书日。他们强调,人们应当读好书,尤其是经典著作。通过阅读,人们能更好地学会感恩、有责任心和与人合作,而教育的目的正是要培养这些基本素质,阅读对于中小学生尤为重要,假如他们没有这个关键时期培养阅读的兴趣,以后要养成阅读的习惯就很难了。
2014年6月大学英语四级答案解析(233网校)
写作
解析:与去年的图画作文模式不同,今年又重新回到了话题作文的形式,并且所给话题也是考生非常熟悉的,很容易展开思路。更令人惊奇的是今年的作文虽然有三个话题,但是话题设定的背景信息是趋同的,都是说外国朋友要来中国或来你的家乡或来你的学校,让你介绍一下中国/家乡/学校的特色,目的还是为了推介我们本土的文化特色,看来出题人是越来越看重中国传统文化的弘扬了。去年的翻译题当中就出现了一系列的对中国传统文化的介绍,像中餐,中国结,茶文化,中国园林,中秋等等。所以说,文化题材,特别是有关中国文化特色的题材要成为以后大家复习的重点内容。以后备考四六级的同学一定要多联系这个文化题材的翻译和写作。
【作文范文】
If a foreign friend is coming to visit our campus, I would show him or her our school library and the dinning hall. There are several reasons to account for my recommendations. First of all, our university is famous for its unique library, which looks like a beautiful flower (lotus) . It is designed by Bei Lvming, a famous designer in the world, as a result of which there are a host of tourists who would like to take a photo in front of it almost everyday. In addition, it also possesses a large number of books, with many students reading in it everyday, thus in which I'm convinced that you can find the book you like too. Secondly, the dining hall in our school is a wonderful place too. Many delicious Chinese cuisines can be found there, such as noodles, dumplings. You can try cuisines from different places of China in the same dinning hall! Based on the reasons above, I am sure that my foreign friend will enjoy his or her stay here, with me acting as his or her guider.
Part II Listening Comprehension (30 minutes) Section A
Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four
可可英语 http://www.kekenet.com
choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.
注意:此部分试题请在答题卡1上作答。
1. A. See a doctor about her strained shoulder B.Use a ladder to help her reach the tea. C.Replace the cupboard with a new one. D.Place the tea on a lower shelf next time.
1. W: I can’t seem to reach the tea at the back of the cupboard。 M: Oh? Why don’t you use the ladder? You might strain your shoulder。 Q: What does the man suggest the woman do? 答案:B Use a ladder to help her reach the tea.
2. A. At Mary Johnson’s B. In an exhibition hall C. At a painter’s studio. D. Outside an art gallery.
2. W: Since it’s raining so hard, let’s go and see the new exhibits。 M: That’s a good idea. Mary Johnson is one of my favorite painters。 Q: Where does the conversation most probably take place? 答案:D Outside an gallery art.
3. A. The teacher evaluated lacks teaching experience. B. She does not quite agree with what the man said. C. The man had better talk with the students himself. D. New students usually cannot offer a fair evaluation.
3. M: I hear the students gave the new teacher an unfair evaluation。 W: It depends on which student you are talking about。 Q: What does the woman imply?
答案:D. New students usually cannot offer a fair evaluation.
4. A. He helped Doris build up the furniture. B. Doris helped him arrange the furniture. C. Doris fixed up some of the bookshelves. D. He was good at assembling bookshelves.
4. W: It must have taken you a long time to fix up all these book shelves。 M: It wasn’t too bad. I got Doris to do some of them。 Q: What does the man mean?
答案:C Doris fixed up some of the bookshelves.
5. A. He doesn’t get on with the others. B. He doesn’t feel at ease in the firm. C. He has been taken for a fool. D. He has found a better position.
5. W: Rod, I hear you’ll be leaving at the end of this month. Is it true?
可可英语 http://www.kekenet.com
M: Yeah. I’ve been offered a much better position with another firm. I’d be a fool to turn it down。 Q: Why is the man quitting his job? 答案:D He has found a better position.
6. A. They should finish the work as soon as possible. B. He will continue to work in the garden himself. C. He is tired of doing gardening on weekends. D. They can hire a gardener to do the work.
6. W: I honestly don’t want to continue the gardening tomorrow, Tony? M: Neither do I. But I think we should get it over with this weekend。 Q: What does the man mean?
答案: A They should finish the book as soon as possible.
7. A. The man has to get rid of the used furniture. B. The man’s apartment is ready for rent. C. The furniture is covered with lots of dust. D. The furniture the man bought is inexpensive. 7. W: You’ve already furnished your apartment? M: I found some used furniture that was dirt cheap。 Q: What do we learn from the conversation?
答案:D The furniture the man bought is inexpensive.
8. A. The man will give the mechanic a call. B. The woman is waiting for a call. C. The woman is doing some repairs. D. The man knows the mechanic very well.
8. W: Has the mechanic called the bus repairers? M: Not yet .I’ll let you know when he calls。 Q: What do we learn from the conversation? 答案:B The woman is waiting for the call.
Questions 9 to 11 are based on the conversation you have just heard. 9. A. She had a job interview to attend. B. She was busy finishing her project. C. She had to attend an important meeting. D. She was in the middle of writing an essay.
Question: 9. Why couldn’t the woman’s roommate attend the Shakespearean English class that afternoon? W: Nothing, it’s just that she submitted a job application yesterday and the company asked her in for an interview today. She’s afraid she won’t be able to attend your class this afternoon though. I’m calling to see whether it would be OK if I gave you her essay. Janet said it’s due today。
答案:A She had a job interview to attend
10. A. Accompany her roommate to the classroom. B. Hand in her roommate’s application form.
可可英语 http://www.kekenet.com
C. Submit her roommate’s assignment. D. Help her roommate with her report.
Question: 10. What favor is the woman going to do for her roommate? 答案:C Submit her roommate's assignment
11. A. Where Dr. Ellis’s office is located. B. When Dr. Ellis leaves his office. C. Directions to the classroom building. D. Dr. Ellis’s schedule for the afternoon.
Question: 11. What does the woman want to know at the end of the conversation?
W: Fine, please tell her I’ll be there at 4:00. And Dr. Ellis, one more thing, could you tell me where your office is? Janet told me where your class is, but she didn’t give me directions to your office。
答案:A Where Dr. Ellis’s office is located.
Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard. 12. A. He find it rather stressful. B. He is thinking of quitting it. C. He can handle it quite well. D. He has to work extra hours.
Question: 12. What does the man say about his job?
M: Not bad, Jane. I’m involved in several projects and it’s a long working day. But I’m used to that so it doesn’t bother me too much。
答案:C He can handle it quite well
13. A. The 6:00 one B. The 6:30 one. C. The 7:00 one D. The 7:30 one Question: 13. Which train does the man take to work every day?
M: It was terrible at first, especially getting up before dawn to catch that 6:30 train. But it’s bearable now that I’ m used to it。
答案:B The 6:30 one
14. A. It is an awful waste of time. B. He finds it rather unbearable. C. The time on the train is enjoyable. D. It is something difficult to get used to.
Question: 14. How does the man feel about commuting to work every day now?
W: Don’t you think it’s an awful waste of time? I couldn’t bear to spend three hours sitting in a train every day。
M: I used to feel the same as you. But now I quite enjoy it。 答案:C The time on the train is enjoyable
15. A. Reading newspaper. B. Chatting with friends. C. Listening to the daily news. D. Planning the day’s work.