类需要社会接受,此处指其他人的观点。
4.解析:选C。指受到他人的接纳,对于一个人在社会中能够生存下去是非常重要的。 5.解析:选B。结合后面的or attractive可知,是whether...or这个结构。
6.解析:选D。根据后面的it can also be beneficial for kids to feel bad about themselves occasionally可知,此处是表示转折的意思。
7.解析:选B。从前面的if they behave in selfish,mean or hurtful ways可知,如果他们的行为举止自私、卑鄙和有害的话,那么这会损害他们将来保持和他人关系等的能力。 8.解析:选A。结合空格后面的happiness and success可知,过去很多父母和教育者认为高度的自尊会带来幸福和成功。
9.解析:选D。与后面的awards并列,指孩子们会通过得到praise和 awards而获得自尊。 10.解析:选D。与前面的人们的认识相反,but起到了转折的关系,因此,此处指自尊并不能带来那些预期的结果。
11.解析:选C。从后面的their self-esteem becomes focused on being very smart and being the best and being perfect可知,如果父母总是夸奖孩子的话,他们会专注于变得聪明、最好和完美。
12.解析:选A。结合后面的later on when they hit setbacks可知,如果给孩子们太多的夸奖,将来他们遇到挫折的时候,会感觉更糟糕。
13.解析:选C。与上文的太多赞美对比,指也许孩子们拥有比较低的自尊会更好一点。 14.解析:选B。根据后面的if it disregards the world outside the home可知,如果赞美忽略外部的世界的话,会有害的。
15.解析:选A。与前面的too much praise和disregard等呼应,指孩子们对于他人的看法有实际的理解。
16.解析:选D。与前面的practical呼应,指由于孩子们有实际的理解,因此会很容易地从失望,抑郁等情绪中恢复过来。
17.解析:选C。与前面的too much praise和practical等呼应,指中间的道路最好。 18.解析:选B。与前面的positive呼应,指帮助孩子们形成一种积极但是符合实际的态度有助于他们的成长。
19.解析:选D。根据前面的praising them for可知是赞美他们付出的努力。
20.解析:选B。根据后面的that you’re working so hard on your homework可知,此处是一种赞美孩子们的话,因此选B项。 Ⅲ.语法填空
On Thursday Mrs.Clarke locked the door and went to the women’s club as usual. When she came home she sensed 1.____________ unusual.Had anyone got in? The back door and the windows were all locked and there was 2.____________ sign of forced
5
entry.Had anything been taken? She went from room to room checking and 3.____________ (find) her spare camera missing.
The following Thursday she went out at her usual time,but she just took a short walk in a park nearby,came home through the back door and settled down to wait and see what 4.____________ (happen).
It was 4 o’clock 5.____________ the front doorbell rang.Mrs.Clarke was making tea at the time.The bell rang again,and then she heard her letter box 6.____________ (push) open.Picking up the kettle of boiling water,she moved quietly towards the door.A piece of 7.____________ appeared through the letter box,and then a hand.8.____________ wire turned and caught around the knob (旋钮) on the door lock.Mrs.Clarke raised the kettle and poured the hot water 9.____________ the hand.A sharp cry was heard outside as the wire fell to the floor and the hand was 10.____________ (instant) pulled back,which was followed by the sound of running feet.
【语篇解读】 Mrs.Clarke发现自己家中被盗后,决心找出这个小偷,用她的智慧击退了这位“不速之客”。
1.解析:考查代词。依据下文可知,她意识到有点儿不寻常。something表示“某事”。 答案:something
2.解析:考查限定词。根据本句中的“The back door and the windows were all locked”可知,没有破门而入的迹象。故填no。 答案:no
3.解析:考查时态。本空所在句中的and连接两个谓语动词,第一个是went,因此这里用found。 答案:found
4.解析:考查时态。根据上文可知,她从后门进入,待在屋里,想看看将会发生什么,故应用would happen。 答案:would happen
5.解析:考查固定句式。“it is/was+时间点+when...”是固定句式,表示“某事在某时发生”。 答案:when
6.解析:考查非谓语动词。此处表示听见某事正在发生,故应用hear sth.doing;letter box与push之间是被动关系,因此用being pushed。 答案:being pushed
7.解析:考查名词。根据下文中的“wire”可知,小偷是用金属丝打开门的。故此处应填
6
wire。 答案:wire
8.解析:考查冠词。wire在上文已经提到过,因此此处用定冠词The。 答案:The
9.解析:考查介词。她把开水泼到了小偷的手上,pour sth. over/on sth.表示“把??泼到??上”。 答案:over/on
10.解析:考查副词。这里是用副词修饰“pulled back”。 答案:instantly Ⅳ.书面表达
假如你是高三学生李华,看到你校学生会(Student Union)组织的英语社团正在招收志愿者参加冬令营活动的广告,你有意参加,请你根据以下提示用英语给学生会写一封自荐信。 内容包括:1.对志愿者活动的认识; 2.自我介绍:包括英语水平,相关经验; 3.表达希望。 注意:
1.短文须包括所有内容要点,可适当发挥;
2.词数100左右(开头和结尾已给出,但不计入总词数)。 Dear Student Union,
__________________________________________________________ __________________________________________________________ __________________________________________________________ __________________________________________________________ __________________________________________________________
I’m looking forward to your reply.
Yours sincerely,
Li Hua
答案:
Dear_Student_Union,
After reading your advertisement for recruiting volunteers who want to take part in the winter camp,I want to recommend myself.
I am Li Hua,from Grade 3.I have a good command of English,especially oral English.My three years’experience as a tutor has taught me that working as a volunteer can build up my confidence and enable me to develop my communication skills,which are
7
necessary in our social life.
I sincerely hope to become a volunteer to broaden my horizons and get a better understanding of the world.I’d appreciate it if you could possibly consider my application.
I’m_looking_forward_to_your_reply.
Yours_sincerely,
Li_Hua
8